Original topic:

✨️Haydi Eskilere Gidelim: Touchwiz !

(Topic created on: 01-20-2026 09:46 AM)
559 Views
serhatz04
Expert Level 5
Options
Diğer
Biraz nostalji yapalım…
Bugün One UI’nin akıcılığını konuşuyorsak, bunun arkasında unutulmaması gereken bir isim var: TouchWiz.
 
TouchWiz, Samsung’un Android’e “biz buradayız” dediği ilk ciddi arayüzdü. Saf Android’den tamamen farklıydı; çünkü Samsung, donanımı kadar yazılımda da f ark yaratmak istiyordu. O dönem Galaxy S, S2, Note serileriyle birlikte gelen TouchWiz; ikon seti, widget’ları ve animasyonlarıyla Android dünyasında bambaşka bir kimlikti.
Teknik tarafta TouchWiz’in yaptığı şey çok netti:
 
Samsung, AOSP üzerine kendi framework’ünü ekleyerek ekstra servisler, sistem uygulamaları ve donanım entegrasyonu sundu. Akıllı hareketler, Air View, Smart Stay, Multi Window gibi özellikler TouchWiz sayesinde hayatımıza girdi. Bugün “olmazsa olmaz” dediğimiz birçok özellik, o zamanlar sadece TouchWiz’de vardı.
Tabii işin bir de gerçekçi tarafı var. TouchWiz zamanla ağırlaştı. RAM yönetimi, animasyon yükü ve arka planda çalışan servisler bazı cihazlarda performans sorunlarına yol açtı. 
 
Ama bence bu, bir başarısızlık değil;
 
 Samsung’un öğrenme süreciydi. TouchWiz, Samsung’a kullanıcı geri bildirimlerinin ne kadar kritik olduğunu öğretti.
 
Ve sonuç?
 
Samsung Experience → One UI.
Daha sade tasarım dili, daha iyi optimizasyon, tek elle kullanım odaklı yapı… Bunların hepsi TouchWiz döneminde kazanılan tecrübelerin ürünü.
 
Ben TouchWiz’i hâlâ “fazla iddialı ama cesur” bir arayüz olarak görüyorum. Hataları vardı ama Samsung’u bugün olduğu noktaya taşıyan temel taşlardan biriydi.
 
💬 Samsung Members’a soruyorum:
İlk Galaxy telefonunuzda TouchWiz var mıydı?
 
Sizce TouchWiz mi daha yenilikçiydi, yoksa One UI mi daha olgun?
 
En çok hatırladığınız TouchWiz özelliği hangisi?
Yorumlarda nostalji yapalım👇
 
Belki de One UI’nin temeli, sandığımızdan daha derinlerde…
image
 
 
image
 
 
image
 
 
image
 
 
image
 
 
image
 
 
image
 
 
image
 
 
image
 
 
image
 
 
image
 
 
9 Comments
Anonymous
Not applicable
Diğer
İyice içine wttiler eskiden daha güzeldi
0 Likes
Diğer
Galaxy ace1 im aklıma geliyor 😂
Diğer
😂😂q674KyquqS.jpg
ɪʟʏᴀs
Active Level 6
Diğer
.1768892806256.jpg
Diğer
.1768892843661.gif
Diğer
S4 kullandığım zamanlar 🥲🥲
Diğer
Touchwiz android 4.2 zamanlarında arayüz olarak çok güzeldi benim son Touchwiz li cihazım s6 olmuştu sonra one uı
Fahri-E
Active Level 5
Diğer
Rom manyağı olduğumuz zamanlar 😄 air özellikleri çok havalıydı neden hala yok merak ediyorum. İstemeyen yine kullanmasın.
Anonymous
Not applicable
Diğer
Hiç kullanmadım ama namını duymuştum.
0 Likes