Original topic:

✨️Bu Uyarı Ne Anlama Geliyor?😍

(Topic created on: 12-12-2025 04:28 PM)
260 Views
serhatz04
Expert Level 5
Options
Diğer
Merhaba sevgili Members Üyeleri,

Bugün size aşağıdaki çıkan uyarının ne olduğunu, nasıl çözüceğinizi anlatacağım.😊

image

1.si, bu uyarı ne ?
Bu uyarı, şarj soketine girmiş su veya toz birikintisinin olduğu anlamına gelir.

2.si, ne yapmalısın ?
Evdeysen saç kurutma makinesini al, ardından soğuk moda al ve şarj soketine uzaktan tut.(Kuruması birkaç dakika sürebilir.)

Dışarıda isen panik yapma, gidebilirsen eve git ve yukarıdaki işlemi uygula. Eğer eve gitme şansın yoksa telefonu biraz sallayarak nemi gidermeye çalış, ardından telefonu dik bir şekilde tut.( Bu işlemde kuruması uzun sürebilir.) 

Yanında kablosuz şarj cihazı varsa belli bir süreliğine onunla şarj et.

Umarım yardımcı olabilmişimdir😊

5 Comments
Unlucky0758
Active Level 6
Diğer
Serhat hocam 2. Önerinizin yanlış olduğunu düşünüyorum basınçlı hava üflediği için su dahada içine kaçabilir. Eğer telefonun su geçirmezliği varsa dahi basınçlı hava yüzünden su telefonun içine itilebilir
MuhammedA24
Expert Level 5
Diğer
Diğer arkadaşla aynı fikirdeyim. Bu yarardan çok zarar olur, eğer o havanın etkisiyle su diğer parçalara sıçrarsa telefon dahada zarar görür, kesinlikle denenmemeli. Aynı şekilde sallamamakta gerekiyor. Olabildiğince içindeki suyu azaltıp Dik şekilde sabitleyip bekletmek en iyi seçenek. Onun dışında direkt servise, malesef yardımcı olamadınız.
UNLIMITED_3
Active Level 7
Diğer
Ben bu durumda bir pecete alip ucunu sokete girecek sekilde katliyorum ya da sivriltiyorum pecetenin ucunu o uyari gidiyor.
FS_alpha
Active Level 6
Diğer
Hayır hayır sakın saç kurutma makinesi kullanmayın daha da beter olur zarar donanıma kadar iner
Nugga
Active Level 7
Diğer
hicbir sey olmaz telefonu hafif isitmak icin kullanilabilir sokete sokmak ayri