Original topic:

🛡️​ Good Guardians: Telefonunuzu Tanıyın, Performansını Zirveye Taşıyın! ​🚀

(Topic created on: 01-06-2026 06:30 PM)
810 Views
MuhammedA24
Expert Level 5
Options
Diğer
Selam dostlar. Bugün forumda gezinirken Good Guardians İle ilgili bir rehber olmadığını Fârk ettim; ben de bundan dolayı bu konuyu açmaya karar verdim, isterseniz yavaştan başlayalım. 

(Geminiden yardım alınmıştır.)

Good Guardians Nedir?

Aslında Good Guardians, tek bir uygulama değil; Samsung’un telefonunuzun performansını, pil ömrünü ve sıcaklığını en ince ayrıntısına kadar yönetebilmeniz için sunduğu biraraç setidir. Standart ayarlarda göremediğimiz birçok kritik veriye buradan ulaşabiliyor ve cihazımızı daha verimli kullanabiliyoruz.Samsung'un kendi uygulaması olduğu için de sistemle tamamen uyumlu çalışıyor ve güven veriyor.

🚀1. Galaxy App Booster: Uygulama Açılış Hızlarını Optimize Edin!

İlk modülümüz olanGalaxy App Booster Telefonunuzdaki tüm uygulamaların kodlarını optimize ederek açılış hızlarını%15-%25 oranında artırır. Eğer yazılım güncellemeleri sonrası cihazınız yavaşlıyorsa, Galaxy App Booster yardımıyla Telefonu rahatlatabilir. ve uygulama açılış hızlarını iyileştirebilirsiniz.

image"Optimize Now" Seçeneğine Tıklayarak Optimize etmeye başlayabilirsiniz.

​​🌡2. Thermal Guardian: Cihaz Sıcaklığını Kontrol edin!

2. Modülümüz olanThermal guardian telefonun ısınma sınırını kontrol etmenizi sağlar. İster sınırı düşürün ve cihazı serin tutun, ister sınırı artırıp performansı zorlayın ve oyunlarda performans düşüşlerini geciktirin. Isınmanın kaynağını grafiklerle raporlar.

image
Termal Eşiği +1 veya +2 sağa çekip oyun sırasında performans düşüşlerini geciktirebilir veya -1 veya -2 sola çekip daha hızlı soğumaya başlamasını sağlayabilirsiniz.

🔋3. Battery Guardian: Pil Sürenizi Arttırın!

3. Modülümüz olanBattery Guardian sayesinde pil sürenizi bir miktar arttırabilirsiniz. Uygulama içerisinde pil süreniz için ayarlar ve ayar tavsiyeleri bulunmakta.

image
"Pil ömrünizü uzatın" menüsünden pil süresini arttırmak için önerilen ayarları kontrol edebilirsiniz.

​🧠4. Memory Guardian: Daha iyi performans için hafızada yer açın.

4. Modülümüz olanMemory Guardian RAM kullanımını analiz eder ve RAM’i hangi uygulamanın ne kadar yorduğunu anında gösterir. 

Not:Aslında Cihaz bakımında hali hazırda bir ram kontrol menüsü var ama bu uygulama sistemdeki herşeyin kullandığı RAM'i gösterir.

image
"Clean Now" (Şimdi Temizle) seçeneğine tıklayarak ram kullanan uygulamaları kapatabilirsiniz. (Bazıları daha sonra tekrar açılacaktır.)

📊5. Battery Tracker: Pil Kullanımınızı Daha Detaylı Görün!

5. Modülümüz olanBattery Tracker Standart ayarlarda göremeyeceğiniz derinlikte pil verileri sunar. Ekran kapalıyken şarjınızı tüketen "gizli" uygulamaları saniyeler içinde bulur. Bu modül yardımıyla pili sömüren uygulamaları tespit edebilir ve anında önlem alabilirsiniz!

image

📁6. Media Guardian: Medya dosyalarınızı Kontrol edin!

6. Yani son modülümüz olanMedia File guardian yardımıyla Galeriyi yavaşlatan bozuk medya dosyalarını ve gereksiz küçük dosya kalıntılarını temizleyerek depolama alanınızda yer açar ve sildiğiniz bazı dosyaları geri getirmenize yardım eder.

📥 Good Guardians Nasıl İndirilir?

Samsung, bu uygulamayı henüz her bölgede resmi olarak yayınlamadığı için Türkiye'deki bazı kullanıcılarda mağazada görünmeyebilir. Bu durumda şu adımları izleyebilirsiniz:
  • ​Güvenilir APK sitesinden (APKMirror) önce Good Guardians ana uygulamasını ve Good Guardians Agent yan uygulamasını indirin.
  • ​Ardından yine aynı şekilde kullanmak istediğiniz modülleri (App Booster, Thermal Guardian vb.) tek tek APK olarak indirip kurun.
  • ​Kurulum bittikten sonra tüm modüller Good Guardians ana uygulamasının içinde görünecek ve kullanıma hazır olacaktır.
Son!

Umarım rehber hoşunuza gitmiştir. Kendinize İyi bakın!
 😊

28 Comments
CyberHakim
Expert Level 5
Diğer
APK indirmek istemiyorum nasılsın yapabilirim
MuhammedA24
Expert Level 5
Diğer
Başka bir seçeneğiniz yok malesef.
CyberHakim
Expert Level 5
Diğer
VPN?
0 Likes
MuhammedA24
Expert Level 5
Diğer
Olmuyor malesef. (Denendi :D.)
0 Likes
CyberHakim
Expert Level 5
Diğer
Sanki bir ara lan bir arkadaş paylaşmış da yanlış hatırlamıyorsam Tavşan 🐰 hocam
0 Likes
AhmtS25S24
Expert Level 1
Diğer
Türkiye lokasyonuna açık değil. Csc değişince olur muhtemelen
serhatz04
Expert Level 5
Diğer
Eline sağlık hocam😊
MuhammedA24
Expert Level 5
Diğer