Original topic:

📱✨️ Büyük klasörleri "Buzlu Cam" yapma rehberi! ✨️ Nasıl daha iyi gözükürler!💫

(Topic created on: 01-01-2026 12:26 PM)
310 Views
yns24u
Expert Level 5
Options
Diğer

💫 Bugün normalden farklı olarak eskiden yaptığım gibi rehber niteliğinde bir içerik ile karşınızdayım!

💫 One UI 7 ile hayatımıza giren "Büyük klasörler" birçok kullanıcı tarafından severek kullanılıyor. Bu klasörler her ne kadar zaten hoş dursa da onları daha iyi hale getirmek için onlara "Buzlu Cam (Frosted Glass)" efekti vermek (daha doğrusu var olan bu efekti öne çıkarmak) mümkün!

💫 Aslında bu birçoğumuzun gözünün önünde olan bir ayar ancak buna rağmen pek kullanıldığını görmedim ve bence çok hoş duruyor.

💫 Bu şekilde ana ekranınız daha hoş duracak!

image

💫 Şimdi size nasıl yapılacağını göstereceğim! 🤩

●○●○●○●○●○●○●○●○●○●○●

💫 Öncelikle klasörümüzü açıyoruz. Bende (Pop-up klasör) açık olduğu için farklı duruyor ancak sizde de klasörün sağ üstünde bulunan gördüğünüz "Klasör rengi" ayarının olduğu yere giriyoruz.

image

💫 Burada açılan renkler yerine gökkuşağı şeklinde görünen "Renk seçici" bölmesinin bulunduğu yere giriyoruz.

image

💫 Buraya girdikten sonra bizi karşılayan ekranda renk seçeneklerimiz olduğunu görüyoruz.

● Yukarıdan (Kartelalar) kısmını seçmemiz işimizi kolaylaştırır.

● Eğer açık tema kullanıyorsanız beyaz rengi seçebilirsiniz.

● Koyu tema kullanıcıları ise siyahı seçebilir.

● Ancak benim tercihim *her zaman* siyah seçeneği seçmek olurdu.

💫 En altta ise asıl işimize yarayan yeri, yani "Opaklık" ayarını görüyoruz. Bu kısım varsayılan olarak (%60) ancak biz buzlu cam efektini ortaya çıkarmak istiyoruz. Bu nedenle bunu kısacağız.

image

💫 Ben burada opaklığı (%10) yapmayı tercih ettim. Bunun nedeni klasörü biraz da olsa arka plandan ayırt edebilmek. Ancak siz istediğiniz gibi bunu ayarlayabilirsiniz. Nasıl gözüktüklerini size gönderinin devamında göstereceğim.

● Opaklığı istediğimiz değere aldıktan sonra (Tamam) tuşuna basıyor ve klasör rengimizi kaydediyoruz.

image

💫 Aşağıda sırasıyla opaklığı (%10), (%1) ve (%0) yaptığınızda karşılaşacağınız sonuçları derledim.

● Eğer klasör arka plandan ayrılsın isterseniz opaklığı %10 yapabilirsiniz.

● Eğer klasör tamamen buzlu cam olsun istiyorsanız opaklığı %1 yapmanız gerekir.

● Eğer opaklığı %0 yaparsanız buzlu cam efektini kaybedersiniz. Onun yerine gördüğünüz gibi klasörün arka planı tamamen kalkar. Tercihen bunu da kullanabilirsiniz.

image

Gönderimi buraya kadar okuduysanız teşekkür ederim! 🤩 Umarım işinize yaramıştır. Eğer size faydası olduysa gönderiyi beğenebilir ve hesabımı takip edebilirsiniz.

Bu aralar aktifliğimi azaltmak zorunda kalacağım ancak sonrasında özellikle yeni konsept tasarımlarla son hız geri döneceğim!

8 Comments
MuhammedA24
Expert Level 5
Diğer
Elinize sağlık😊
yns24u
Expert Level 5
Diğer
Teşekkür ederim 😊
0 Likes
serhatz04
Expert Level 5