cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

📱⁉️🔻Android 15 Bluetooth'u Tamamen Kapatmanıza İzin Vermeyecek📱⁉️🔻👇

(Topic created on: 04-05-2024 08:45 PM)
573 Views
SonerA345G
Expert Level 3
Options
Diğer
Google'ın yeni Cihazımı Bul ağı, Android telefonun kullanımını etkileyecek bir yan etkiyle geliyor. Bluetooth'u yalnızca duraklatabileceksiniz, tamamen kapatamayacaksınız. İşte detaylar

image

Cihazımı bul ağı, telefonların, kulaklıkların ve diğer Bluetooth özellikli izleyicilere sahip cihazlarını bulunmasını daha kolay hale getirecek. Ağa katılan milyarlarca Android cihaz birbirleriyle iletişim kurarak devasa bir konum takibi ağı oluşturacak. Ağa katılan her cihaz yakındaki cihazların alıp Google’a ilettiği bir tür şifrelenmiş konum işareticisi gönderecek. Böylece yalnızca kayıp cihazın sahibi cihazın nerede olduğunu görebilecek. Ancak bir sorun var; Bu sistemin düzgün çalışması için Bluetooth’un sürekli açık olması gerekiyor. Peki, Google nasıl çözüm sunacak?

Bluetooth otomatik açılacak

Bluetooth sürekli açık konumda ve kullanıcının konumuna ping atacağından pil ömrü sorunu ortaya çıkacak. Google, Android 15’te Bluetooth’u kapatmak yerine etkili bir şekilde duraklatmanıza olanak tanıyan bir çözüm üzerinde çalışıyor.

Kullanıcı, Bluetooth’u kapatmaya çalıştığında ertesi gün tekrar açılacağına dair bir uyarı alacak. Bu, Cihazımı Bul gibi özelliklerin çalışır durumda kalmasını sağlarken pilden tasarruf edilmesine olanak tanıyacak. Bluetooth bağlantısının otomatik açılıp kapatılması özelliğini tüm cihazların desteklemeyeceği tahmin ediliyor.

10 Comments
AlperGüler
Expert Level 2
Diğer
Bi açidan mantıkli zaten son 3 4 aydir saat yuzunden kapatmiyorum ama cihazimi bul icin gercekten iyi bisey ama bunu nasil efektif yapicaklar orasi pekte guven vermiyo donanimsal olarak bir iyilesme gerekir pil ve Bluetooth acisindan
SonerA345G
Expert Level 3
Diğer
Bakalım hocam nasıl yapacaklar hayırlısı 🙂
Emirhan_S23
Active Level 10
Diğer
Bt u hiç kullanmayan birisi neden pil ömründen feragat etsin ki bilmiyorum pek mantıklı gelmedi dondurma vs olayı ne lüzum var sanki
SonerA345G
Expert Level 3
Diğer
Eğer çok tepki alırsa google yapmaz bunu.
Emirhan_S23
Active Level 10
Diğer
Bilmiyorum olabilir
AlperGüler
Expert Level 2
Diğer
Bizi daha iyi dinleyebilmeleri için dostum
Emirhan_S23
Active Level 10
Diğer
Amaç o zaten başka bir amaç yok ama bunu kapatmanın bir yolu olmalı saçmalık yani
0 Likes
Anonymous
Not applicable
Diğer
Bu özelliği zorunlu yapmaları çok saçma!😡
SonerA345G
Expert Level 3
Diğer
Mlfs