cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Resolved! Solved

Original topic:

Şarj için Alternatif akım değişikliği

(Topic created on: 10-09-2020 01:50 PM)
161 Views
Lost00
Active Level 3
Options
Diğer

Merhaba arkadaşlar.

Şarj olma deşarj olma ile alakalı bir olasılıkla karşılaştım. Belirlenmiş şehir gerilimi süreklilik gösterir mi yani her an stabil düşer mi evdeki prizlere. Neden niçin diye sorarsanız. Zaman zaman telefonda aynı işlemleri aynı rutinde kullanmama rağmen bazen tam şarjda 1gun bazen 1,5 gün görüyorum. 
Nitekim öngörüm, sağlıklı stabil bir akım bataryanın tam kapasite alması ile doğru orantılı mıdır acaba? Bilgisi olan arkadaşlar varsa sevinirim.

1 Solution

Accepted Solutions
Solution
Limoncelloo
Active Level 9
Diğer

bataryalar ve şarj aletlerinde akıllı role sistemi var. cihaza gelen akım değerini düzenlemektedir.  yüksek  gerilimli bir hat kullanmanız sadece telefona değil bütün eletronik eşyalarınıza  zarar verir. Şarj gitme süresinin Sizin dediğinizle alakalı olduğunu düşünmüyorum. telefonun şebeke çekimi, sekronizasyonlar, arka plan uygulamaları bile şarj tüketimini değiştirmektedir. şarj olma akım şekli bunu değiştirmez. 

View solution in context

0 Likes
4 Comments
ÆX51
Expert Level 5
Diğer
Merhaba eğer cihazınızı farklı ayarlarını kullanıyorsanız ya da farklı parlaklıkta kullanıyorsanız Bu normal bir durumdur küçücük bir değişiklik bile bataryayı çok etki edebilir
bir de Eğer Elektrik kesintilerinin çok olduğu bir zamanda telefonunuzu şarja takarsanız batarya aşırı derecede zarar görecektir özellikle bir anda elektrik gelirse bu çok sıkıntı
0 Likes
Topraks9plus
Expert Level 5
Diğer
Herhangi bir dengesiz akım bataryaya zarar verebilmektedir.
Herhangi bir yüksek akımda cihazinızın bataryasi yüksek derecede zarar görebilir.
Cihazınızı dengeli ve fazla yuksek akim olmayan yerlerde sarj etmeniz en uygundur.
aksi taktirde batarya veya darj adaptorü zarar görmekte ve batarya ömrü kısalmaktadır ve adaptör asiri derecede ısınabilir.
0 Likes
Topraks9plus
Expert Level 5
Diğer
insallah yanlis anlamadim soruyu.
0 Likes
Solution
Limoncelloo
Active Level 9
Diğer

bataryalar ve şarj aletlerinde akıllı role sistemi var. cihaza gelen akım değerini düzenlemektedir.  yüksek  gerilimli bir hat kullanmanız sadece telefona değil bütün eletronik eşyalarınıza  zarar verir. Şarj gitme süresinin Sizin dediğinizle alakalı olduğunu düşünmüyorum. telefonun şebeke çekimi, sekronizasyonlar, arka plan uygulamaları bile şarj tüketimini değiştirmektedir. şarj olma akım şekli bunu değiştirmez. 

0 Likes