cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

İphone mu Samsung Mu ?

(Topic created on: 12-18-2022 12:37 AM)
625 Views
Anonymous
Not applicable
Options
Diğer

Arkadaşlar biliyorum bu konu kişiden kişiye değişkenlik gösterir ve net bir cevabı yoktur. Ancak sizin için hangisi daha önde veya öncelikli olurdu ? Neden İphone ? Veya neden Samsung ? Para sıkıntınız olmasa neyi seçerdiniz ? 

16 Comments
Diğer
Iphone bataryayi düşük amperli yapiyor kısa ömürlü yapıyor yeni orjinal batarya taksan bi sürü masraf normal taktirsan kisa sürede cihazi tekrar söküp açıcaklar bu yüzden sevmiyorum iphone diğer markalarida sevmiyorum benim seçimim samsung herzaman
0 Likes
Anonymous
Not applicable
Diğer
Katılıyorum, arkadaşım 0 iphone 14 pro aldı. Hızlı şarj adaptörü ile kullandı (orjinal apple ürünü). 1.5 ay içinde pil sağlığı 96 ya düştü.
Diğer
İphone pişmanlıktır hem cebe zararı var
0 Likes
tolgaS20FE
Expert Level 1
Diğer
Aslında smasung daha iyi bence özellik konusunda falan hani ne biliyim telefonu özelleştirebiliyoruz bunlar süper bir şey ama iphone birazcık güvenlik üzerine kurulu bir marka ister apk engellemesinden olsun ister başka bir şeyde hatta iphonda bir özelliği aktif ettiğin şöyle oluyor mesala sen app store de bir uyguluma yada herhangi bir şey indirdiğin zaman sende kimlik doğrulaması istiyor yani güvenliğe o kadar önem veren bir firma hatta bir olay olmuştu bununla ilgili mesala **bleep** suçlu bir kişinin telefonunu hackemeye çalıştılar yerini bulmal için falan heralde özel verilerine erişme için ve bunu yapmak için kaç milyon dolar harcadığı biliniyor yani güvenlik konusunda kafayı bozmuş bir firma ama öte yandan samsunga bakıyorsun s22 55 saniyede hacklemiş buda kötü bir şey samsung açısından bide diğer yanıda iphonun yazılım bolluğu yani kalitesi çok iyi yapıyorlar yazılımı bildiğim kadarıyla
Anonymous
Not applicable
Diğer
Her ne olursa olsun açık kaynak kodlu bi işletim sistemi her zaman daha kolay erişilebilir olucak. Kaynak kodlarını apple gibi kapalı tutmak güvenliğe yaradığı gibi özelleştirme ve telefonu kişiselleştirmeyi de daraltıyor. Ama samsungda bildirim arkası ışığına kadar herşeyi değiştirebiliyoruz bu çok hoşuma gidiyor.
SAMET-A23
Active Level 9
Diğer
Xiaomi oyun için müq
İphone stabil
Samsung androidlerde en iyisi
0 Likes
EFG
Active Level 5
Diğer
Her iki markanın da artı ve eksi yönleri var ama bana göre Apple'ın daha çok eksi yönleri mevcut. Evet gerçekten gizlilik konusunda kafayı takmış bir firma ama bu bazen çok can sıkıcı olabiliyor en basitinden icloud hesabınızın bile şifresini kurtarmanız tam bir işkence, şifre kurtarma işlemleri bile 1-30 gün arasında değişiyor ki çoğu kişi apple kimliğinin şifresini kurtarmak için en az 15 gün bekliyor. Apple kimliğiniz olmadan telefonda çoğu şeyi yapamazsınız. Senkronize olarak ya da mobil ağ üstünden asla Apple da yedekleme yapamazsınız kendisi ancak gece vakti wifi ağına bağlı olduğu sürece icloud'a otomatik yedekleme yapar ve önemli bir dosyam var dışarıdayım mobil ağ kullanarak icloud'a yedekleme yapayım diyemezsiniz illaki wi-fi ağı gerekir. Sürekli icloud üstünden örnek veriyorum çünkü bazı yedeklemeleri illaki buraya yapmak zorundasınız örneğin whatsapp yedeği icloud haricinde bir yere yedeklenemiyor ki apple size sadece 5 gb ücretsiz yedekleme sunuyor daha fazla depolama için aylık olarak ücret ödemeniz gerek. Kendisi akıllı telefon olsa da bir çok konuda bir bilgisayara ihtiyacınız var Android cihazlar da olduğu gibi cihaz üzerinden restore atılamıyor pc ile telefonu bağladıktan sonra itunes ile restore yapmak ancak mümkün. Bu arada ücretsiz yedekleme içinde illaki pc gerek yine itunes üstünden yapılıyor. Bunun yanı sıra iphone ya da ipad cihazlarda touch id ve face id gibi en basit özellikler bile aynı anda sunulamıyor ancak Samsung'ta face id olduğu gibi touch id sensörü de ekran altına konumlandırılmış durumda. Bunların yanı sıra katlanabilir ekran dönemine artık geçiliyor sadece Samsung değil diğer firmalarda artık bu devirde ilermeye başladı hatta Asus katlanabilir ekranlı laptop bile satışa çıkardı. Apple bu konuda da geride ki bana göre toplama bilgisayardan farksız bir marka, ekran ve sensörler Samsung, kamera Sony ki 2-3 gün önce Apple, kameraları sony'den temin ettiklerini açıkladı, işlemci TMSC. Geriye kalanıda bir zahmet artık apple üretsin :)) zaten en önemli parçaları dışarıdan alıyor.

Peki nasıl oluyor da apple hala dünya da bu kadar ünlü ve çok satan bir firma dersek tamamıyla pazarlama ve reklam stratejileri çok ama çok iyi hatta mükemmel. Öyle ki bugün Iphone'nun tamamını Samsung üretse Apple sadece kendi logosunu bassa yine de çok satar. Iphone 14 pro ve pro max modelinde getirdiği yenilik sadece dynamic island ama apple kullanıcıları tarafından bu bile devrim niteliğinde gösteriliyor çünkü Apple zamanında da şimdi de kattığı en ufak basit bir yeniliği bile nasıl pazarlayacağını çok iyi biliyor. Samsung ise güncelleme ve pazarlama konusunda Apple'a göre çok geriden geliyor. Tek sorun bu aslında. Donanım ve yenilik olarak kesinlikle Samsung derim yazılım olarakta bana göre Android daha iyi açık kaynak kodlu olması onu daha özeleştirilebilir kılıyor. Elbette açık kaynak kodlu olduğu için hacklenmesi daha kolay. Ios açık kaynak kodlu olmadığı halde bile bazen hackleniyor.

Kusura bakmayın çok uzun bir yazı olmuş paylaşınca **bleep** ettim 😞