cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

[ÖZET] GALAXY UNPACKED 2024 / Galaxy AI ✨️

(Topic created on: 01-18-2024 03:46 PM)
1007 Views
ATC_Closed
Expert Level 2
Options
Diğer
Merhabalar Members Ailesi👋
Bunu yazmak için çok uğraştım. Lütfen beni takip etmeyi ve bu gonderimimi begenmeyi unutmayın. Barış Özcan'ın Galaxy Unpacked hakkındaki Canlı yayınının kısaltılmış bir halidir. Onun dışında başka kaynak kullanılmamıştır.(Görseller hariç) Başlıyoruz 👇

Her zaman ki gibi Unpacked'a bir film ile başlandı. Ardından çoğu Unpacked'da olduğu gibi TM Roh sahneye geldi. Unpacked için giris konuşması yaptı (Çok önemli değil). Ve ardından ilk mutlu haber sunuldu: 

○7 yıllık güvenlik güncellemeleri ve 7 nesil işletim sistemi yükseltmesi geldi.

|Çeviri
Ardından sahneye Drew Blackard geldi. Ve işte çeviri hakkında ki Yenilikler duyuruldu:

○"Canlı çeviri ile gerçek zamanlı çağrı çevirileri" özelliği tanıtıldı.
-Bu özellikte sadece 13 dil destekleniyor. Fakat Türkçe yok. Temmuz Ayına doğru Türkçe dil desteğinin gelmesi planlanıyor.
-Özelliği açmak istersek: Mesela siz ingiliz biriyle konuşacaksınız ama ingikizce bilmiyorsunuz. Hemen arama ekranı üzerinde bulunan "Call Asist" butonuna basınca ingilizce konusan kişinin sesi Türkçe olarak karşı tarafa aktarılıyor. Onun sesi de diğer kişiye İngilizce olarak aktarılıyor. Gayet kullanışlı.

image

○"Avcunuzun içinde kişisel tercümanlık"
-Bu özellikte de şuan Türkçe desteklenmiyor. Ama Temmuz ayında gelmesi bekleniyor.
-Bu özellik yurt dışında iken kullanışlı. Mesela yabancı birine yol tarifi sormak istiyorsunuz diyelim. Bu özelliği açınca karşı tarafa Türkçe sesiniz ingilizce gidiyor. O da İngilizce yanıt verince size Türkçe dili halinde cevap geri dönüyor.

image

○"Diğer dillerde sorunsuz iletişim kurun."
-Bu özellikte anında Google çeviri açmak yerine Samsung Klavye üzerinden hızlı bir çeviri yapabiliyoruz.

○"Mesajlaşırken Canlı çeviri"
-Bu özellik de yine aramadaki Canlı çeviri özelliğine benziyor. Sadece bu yazışmalı hali.

|Metin düzenleme ve hayatı kolaylaştıracak yenilikler

○"Google Mesajlarda AI ile etkileyici metinler"
-Bu özellik konuşmalarınız da farklı tonlar kullanmanızı sağlıyor.
-Mesela "Chill" yani "Havalı" bir tonla mesajınızı daha havalı yapabiliyorsunuz.

○"Chat Asist ile metniniz için doğru tonu seçin."
-Bu özellik sosyal medya da kullanabileceğimiz bir özellik.
-Bu özellik gönderdiğimiz şeylerde öneriler de bulunuyor.
-Mesela "Daha neşeli yaz." vb.

○"Android Auto'da güvenli bir şekilde bağlantıda kalın.Android Auto'da güvenli bir şekilde bağlantıda kalın.Android Auto'da güvenli bir şekilde bağlantıda kalın.
-Arabamızdayken gelen mesajları otomatik olarak özetleyebilecek. Ve aynı nada bir mesaj ile o kişinin bulunduğu yere gidebileceksiniz.

image

○"Transcript Asist"
-Bu özellik sayesinde bir toplantıdayken bir kişinin söylediği önemli sözü not etmeye gerek kalmadan bu özelliği açıp sadece konuşanı dinlemek kalıyor.
-Ayrıca bu özellik farklı tonlar göre de kişileri ayırt ediyor. Mesela "Speaker A" veya "Speaker B" vb.

○"Note Asist ile Notlarınızı Organize edin."
-Bu özellik sayesinde el yazısı ile yazdığınız notları yazıya çevirmekten kalmayıp kategorilere ayıracak. Yani dağınık notlara son. 
-Ana başlık ve ara başlıklar oluşturarak dağınık metninizi yapılandırıyor.
-Aynı anda metninizi özetliyor.

○"Günlük yaşamınızı geliştirecek yapay zeka destekli deneyimler"
-Bu yenilik hakkında Unpacked'da bir bilgi verilmedi.

Ve şimdi ise sahneye Cathy Edwards geliyor:

○Aramanın Yeni Yöntemi: "Circle to search"
-Bu yöntem ile merak ettiğiniz bir şeyi kolayca araştırıyorsunuz. Mesela bir resim. Orada merak ettiğiniz bir nesneyi araştırmak için tek yapmanız gereken: SPen'inizle üstünü karalamak veya yuvarlak içine almak. Böylece yapay zeka sizin neyi merak ettiğinizi anlıyor ve ona göre sizi bir sayfaya atıyor. (Her uygulama da geçerli / SPen kullanmak zorunlu değildir.)

Ve bu sefer sahneye Dr. Hamid Sheikh geliyor. Ve Tara Rael'e dönüyoruz;
Bu sefer sıra Galaxy S24 Ultra'nın kamera özelliklerine geliyor 😍
image

Ve işte Samsung'un son model AI kamerası 🤩

Ve Galaxy S24 Serisini tanıtmak üzere: David Thompson sahneye geliyor!! 😍

• Artık oyunlar daha gerçekçi oldu.
  • Performans arttırıldı. (İşlemci olarak)
  • AI özellikleri ile birlikte geliyor.
  • Isının azaltılması için yenilikler yapıldı.
  • Pil ömrü uzatıldı.
  • Oyun oynarken ekran performansını Güneş seviyesine göre getirildi.
  • Galaxy S24 Ultra Titanyum olarak geliyor.
Sevgili Members Üyeleri ;
Galaxy Unpacked bundan sonra Galaxy Ring tanıtılarak bitiriliyor. Bu gönderiyi hazırlamak için fazlaca uğraştım. Umarım beğenirsiniz. Bu gönderimim sizin için yararlı olduysa begenmeyi unutmayın.

Teşekkürler

21 Comments
545481
Active Level 7
Diğer
elinize sağlık çok güzel olmuş
ATC_Closed
Expert Level 2
Diğer
Sağol kardeşim benim 😍. Yararlı olduysa ne mutlu bana...
ATC_Closed
Expert Level 2
Diğer
Kendi emeğimle hazırlamaya çalıştım 😊
ATC_Closed
Expert Level 2
Diğer
Eğer bir yanlışım veya eksiğim varsa belirtebilirsiniz 👇
enineboyuna06
Expert Level 4
Diğer
Gayet güzel olmuş elinize sağlık ve en önemlisi newsroom dan alınması ne üdüğü belirsiz bir siteden alınmamış olması
ATC_Closed
Expert Level 2
Diğer
Yararlı olduysa ne mutlu bana 😍. Teşekkür ederim kardeşim benim.
ATC_Closed
Expert Level 2
Diğer
Ben bir yerden almadım
enineboyuna06
Expert Level 4
Diğer
Anladım newsrooma bayağı benziyor
ATC_Closed
Expert Level 2
Diğer
Barış Özcan'ın yayınından yararlandim. Bir yanlış anlaşılma olmuş.