Original topic:

גלקסי Watch 6 - להירדם איתו. אז מה חדש?

(Topic created on: 08-15-2023 08:00 AM)
549 Views
Digitai
Options
מוצרים לבישים
 אחד הדברים להם חיכיתי בהשקה האחרונה, היו השעונים החדשים של סמסונג - הGalaxy Watch 6

לא אעבור פה על המפרט הטכני המלא מאחר וכאלה יש לא מעט ואני רציתי להתמקד בנושא שקרוב אלי, אך לנוחותנו צירפתי את שקופית עיקרי הדבריםכפי שהוצגו באנפקד
סדרה 6. מקור תמונה: סמסונג Unpackedסדרה 6. מקור תמונה: סמסונג Unpacked
סדרה 6. מקור תמונה: סמסונג Unpacked.

אז מה חדש בסדרת Watch 6? 

אם אתם באם משעוני גרסה 5 (לא הפרו) וגם אם אתם חושבים על כניסה לעולם השעונים החכמים של סמסונג, הנה השינויים והחידושים בסדרה 6:
  • החזרת החוגה המסתובבת (ייאי!)
  • מסגרת דקה יותר ב-‎15%‎ תצוגה גדולה יותר ב-‎20%‎ (בהשוואה ל Watch 4 Classic)
  • מעבד חדש (Exynos W930).
  • מערכת הפעלה Wear OS 4 ו-One UI 5 Watch
  • סוללות קצת יותר גדולות.
  • עדכוני מעקב אחר בריאות ושינה.
  • מנגנון רצועה חדש.
  •  20230727_105749_CROPPED.jpg
    שעוני סדרה 6 מימין לשמאל: דגם ה 40mm, ה 44mm, ה קלאסיק 47mm והקלאסיק 43mm. צולם ב Z Flip 5

באירוע האנפקד בסאול, הציג ד"ר הון פק (Hon Pak) - סמנכ"ל וראש תחום בריאות דיגיטלית בסמסונג - את סדרה 6 של השעונים החכמים.

סמסונג התמקדה הפעם בנושא השינה ואיכותה וזה אולי הדבר שמבדיל ביותר את סדרת השעונים החדשה, מקודמותיה.

Samsung Unpacked Watch 6 Dr Hon Pak_.jpeg

ה Watch 6 מציע ניתוח מעמיק יותר של גורמי ניקוד השינה - פיצ’ר שפותח בשיתוף פעולה עם ’קרן השינה’ (National Sleep Foundation - ארגון ללא מטרות רווח, איתה סמסונג חתמה על הסכם שותפות) - ומאפשר לנטר את השינה באמצעות חיישני PPG (Photoplethysmography) ו-ECG (Electrocardiogram) ולסקור את משך השינה, מחזורי השינה וזמן ערות, בנוסף להחלמה פיזית ונפשית – כדי לעזור למשתמש להבין את איכות השינה כל לילה. השעון מאפשר ליישם את תובנות השינה בליווי הוראות מותאמות, טיפים ותזכורות הנמצאות בסמארטפון ומעביר אותן לאפליקציית Samsung Health

אמנם נכון שגם בדגמים הקודמים יש את אותם החיישנים, אך התכונות החדשות שהוצגו, לא זמינות בדגמים אלה וזה מה שמבדל אותו מקודמיו.

עדכון/תוספת שאני מברך עליה, היא כי ב'מצב שינה' ב Watch 6, חיישן הניטור יעבור מנורית ה-LED הירוקה של חיישן ה-PPG לנורית LED אינפרה-אדום בלתי נראית, בכדי לא להפריע לנו בזמן השינה. (בנוסף לעמעום בהירות התצוגה והשתקת ההודעות) 

בנוסף, גם דגמי סדרה 6 מאפשרים לעקוב אחרי לחץ דם, אק"ג, התראות על קצב לב, זיהוי נפילות ושליחתהתראות SOS לאיש קשר, אותן הכרנו ואהבנו בדגמים הקודמים.
בהמשך ועם השגת האישורים הנדרשים, תפתח תכונת 'ניטור לב קבוע'IHRN (תכונה המתריעה בזמן אמת, על הפרעות בקצב הלב) והשעון אף ישלח לכם התראה אם קצב הלב שלכם יהיה גבוה מדי או נמוך מדי או במקרה שהוא יזהה קצב לב לא סדיר; יחד עם הנחיה לבצע בדיקת ECG כדי לבדוק את קצב הלב שלכם בצורה מפורטת יותר.

מקור תמונה: סמסונג (עם שיפצור קטן שלי)מקור תמונה: סמסונג (עם שיפצור קטן שלי)
מקור תמונה: סמסונג (עם שיפצור קטן שלי)

בנוסף לתכונות המתארות את איכות השינה וניטור הלב, Galaxy Watch 6 מציע גם פעילויות גופניות שונות ומגוונות. בדגם החדש, יכול המשתמש להציג רמת אימון מותאמת אישית, עם 5 רמות מאמץ בהתאם ליכולתו האישית.

מקור תמונה: סמסונג Unpackedמקור תמונה: סמסונג Unpacked

שעוני סדרה 6 יכולים להעריך את היכולת הגופנית שלנו, כדי לקבוע את 'אזור קצב הלב' שלנו (Personalized HR Zone). אם יש אזור ספציפי שאליו נרצה להגיע, נוכל להגדיר את היעד באופן ידני, כך שבזמן האימון נקבל התראה כאשר ניכנס לאזור קצב הלב שקבענו כיעד (למשל אם מדובר בשריפת שומנים, באימון אירובי או באימון בעצימות גבוהה) כאשר נצא מהאזור,נקבל התראה נוספת. כך למעשה נוכל לכוון את המאמץ שלנו בהתאם.

מקור תמונה: סמסונג Unpackedמקור תמונה: סמסונג Unpacked

לסיכום:

סדרה 6 מציעה עיצוב קלאסי ומשופר עם מסך גדול יותר (בהתייחס ל Classic), שמאפשר לנו לראות את התוכן באופן טוב יותר. ה Watch 6 Classic מביא גם את החיישנים החדשים של Samsung למדידת חמצן בדם, מדידת לחץ דם, מדידת מהירות הלב, מדידת רמת החמצן בדם, מדידת רמת החמצן בעור, מדידת רמת החמצון באמצעות ECG, מעקב מפורט ועשיר אחרי שעות שינה, אימוני שינה אישיים ועוד. בנוסף, השעון מביא את המערכת החדשה של סמסונג, ה One UI Watch, שמאפשרת למשתמש להינות מחוויית שימוש משופרת.

Galaxy Watch 6 Classic.jpeg

אז האם השינה שלי השתפרה בעקבות התכונות החדשות? בינתיים יש שיפור בעיקר במודעות שלי לעניין, אך אמשיך לעדכן 😊

ומה אתן ואתם חשבתם על סדרת השעונים החדשה? האם אתם חושבים להיכנס לעולם השעונים החכמים של סמסונג או להשתדרג לאחד מהשעונים החדשים?

יותר ממוזמנים לשתף אותי בתגובות. 

ההכרזה על סדרה 6 בסאול:

19 Comments
מוצרים לבישים
יהיה לי מאוד מעניין לנטר את השינה שלי, ויהיה מגניב מאוד לעשות את זה עם ה-Watch 6 Classic החדש.

תודה רבה על הסקירה הנהדרת, היה מעניין מאוד! 🙂
NehorayS
Expert Level 5
מוצרים לבישים
תודה רבה על הסקירה,
נהנתי מאוד לקרוא!
מוצרים לבישים
נראה שיש כמה שיפורים מעניינים
מחכה לנסות ולעבוד על השינה הגרועה שלי 😅
שמואל
Expert Level 5
מוצרים לבישים
פוסט נהדר איתי היקר!
כתוב מדהים ובאמת כיף לקרוא אותו, רואים את ההשקעה.
מעניין אילו תכונות יגיעו גם לשעונים הישנים יותר.
Nivnaor32
Expert Level 5
מוצרים לבישים
ואו נראה מעולה!
אחלה פוסט👌🏼
APhoto4u
Expert Level 5
מוצרים לבישים
תודה רבה על המידע בפוסט המושקע.
IrisA
Expert Level 5
מוצרים לבישים

תודה רבה על הפירוט המעולה, ניטור שינה מעניין גם אותי.

מוצרים לבישים
איזה עייפים כולנו...😄
NoamMeir
Expert Level 5
מוצרים לבישים
תודה על הפוסט הנהדר הזה!! בהחלט יש כאן שדרוג מהדגם הקודם